Laddar

Domen mot Sirius målvakt dröjer

Trots att Svenska Antidopings ambition var att utredningen mot Josh Wicks skulle blir klar inom en månad, har ännu ingen dom fallit.

delningar

För snart tre månader sedan, i samband med den allsvenska premiären mot Hammarby, testade Sirius-målvakten Josh Wicks positivt för doping. Enligt Sportbladet hittades nedbrytningsprodukter från kokain i testet.

Målvakten har sedan den 19 april varit avstängd i väntan på utredning. Trots Svensk Antidopings målsättning att vara klar inom en månad, har ännu ingen dom kommit.

– Utredningen ligger just nu hos dopningsnämnden. Det har tagit lång tid på grund av att spelaren har vädjat om utsträckt svarstid, säger Tommy Forsgren på Svensk Antidoping, till tidningen.

Vidare uppger Forsgren att det inte finns någon spikat tidsgräns över hur lång tid det kan ta – utan att sådana här ärenden avgörs från fall till fall.

Josh Wicks är dessutom avstängd av Sirius och får inte beträda gemensamma anläggningar, träningslokaler och matcharenan.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Rösta på din favorit – här är finalisterna

Nu har det äntligen blivit dags att rösta på finalisterna! Varje år utser U!Club vinnare i tre olika kategorier. Det handlar om att lyfta fram de som bidrar till att stärka Uppsalas positiva image. Utmärkelserna är Årets marknadsförare av Uppsala, Årets mest kreativa Uppsalabo och Årets Uppsalabo.