Laddar

Dubbla trendbrott när Almtuna sköt två sena mål: ”Fantastiskt jobb”

Almtuna tog tre poäng i hemmamötet med Västervik (4–1) och bröt den negativa trenden på tre raka förluster.

delningar

Almtuna bröt trenden på tre raka förluster i hemmamötet med Västervik (4–1) – och lagets första seger för säsongen i Gränbyhallen blev samtidigt ett faktum.

– Alla gör ett fantastiskt jobb i försvarszon och anfallszon. Vi chippar ut pucken i rätt lägen och var det tätare laget och vann rättvist, säger Almtunas målvakt Oscar Fröberg.

Hemmalaget fick dock en rejäl mardrömsstart när Jörgen Karterud satte sitt första mål för säsongen efter att ha överlistat Almtunas målvakt Oscar Fröberg efter bara 22 sekunder spel.

En extra tung start för ett lag som kom till spel med tre raka förluster.

– Det var så klart en tuff start att släppa in det första skottet efter 22 sekunder. Det var lite oflyt men vi accepterade det och jobbade på, säger Oscar Fröberg.

– Pinsamt nog trodde jag först att det var hög klubba men nu i efterhand hörde jag att den gick rakt in. Men det är klart man känner ”fan”, men det är bara att bita i det sura äpplet och gnugga på. Man kan inte ge upp efter 22 sekunder, det var mycket kvar att spela och det var bara att  fortsätta köra mitt spel och fokusera på mitt och det gick bra idag.

Västervik var strået vassare i första perioden och Almtuna ska vara glada över utvecklingen mot slutet.

Först kvitterade Oscar Milton med ett rappt skott i krysset ur snäv vinkel – och när Christian Blomqvist också drog till med en kanon i krysset, i spel fem mot fyra, betydde det ledning 2–1 och matchuret stod då 19.21 i första perioden. Detta var nyförvärvet från Arlanda Wings allra första mål i Hockeyallsvenskan.

Det var två sena mål som var grunden till tre poäng.

42 sekunder före den andra pausvilan blev Fredrik Forsberg frispelad och lurade målvakten innan han satte pucken i nät till 4–1.

– Det är klart viktigt med sena mål. Man kan inte gå och hoppas att göra sena mål varje match men det är jätteskön när man får de målen. Och tvärtom jobbigt för motståndarna att släppa in sena mål så sent. Men för oss var det otroligt skönt.

I den tredje perioden hade Almtuna full kontroll på sin ledning även om Oscar Fröberg tvingades till några vassa räddningar i box play i slutskedet, tre minuter i spel fyra mot fem och två minuter tre mot fem.

– Jag fick jobba men samtidigt plockade vi otroligt många skott i boxen och killarna framför mig gör ett otroligt bra jobb. När det blev lägen tog jag de skotten annars var det bra jobb av boxen, säger Oscar Fröberg.

Almtuna ligger på en åttonde plats och har sju inspelade poäng efter fem omgångar.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten