Dyster trend i Uppsala – konkurserna ökar

Foto: Roland Magnusson, Mostphotos

"När vi summerar konkursåret 2018 så är det dyster läsning".

delningar

6 178 svenska företag gick i konkurs under 2018. Totalt drabbades 17 841 anställda av konkurserna – en ökning med hela 18 procent från 2017. Det är kreditupplysningsföretaget Creditsafe som presenterar siffrorna från förra årets konkurser.

– När vi summerar konkursåret 2018 så är det dyster läsning. Efter ett stabilt första halvår, ökade konkurserna markant under sommaren, en negativ utveckling som fortsatt under hela hösten. Det trendbrott som vi noterade i juli var starten på flera månader med dramatiska ökningar. Tyvärr är vår prognos att uppgången håller i sig även under 2019, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe i ett pressmeddelande.

Under förra året ökade konkurserna i 15 av 21 län. Störst ökning var det i Örebro, Södermanland och västra Götaland där ökningen var 40 procent, 25 procent samt 16 procent.

I Uppsala län gick under förra året 219 aktiebolag i konkurs. Under 2017 var motsvarande siffra 192. Bland annat drabbades flera anställda i Uppsala av att Gallerix AB gick i konkurs under förra året.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar