Laddar

Ebba Busch Thor och Björn-Owe Björk toppar listan

I dag släpper Kristdemokraternas nomineringskommitté för region och riksdagsvalet i Uppsala län sitt förslag på listor. Här är namnen som toppar.

delningar

I dag släpper Kristdemokraternas nomineringskommitté för region och riksdagsvalet i Uppsala län sitt förslag på listor. Björn-Owe Björk och Mimmi Westerlund föreslås toppa regionlistorna och Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson riksdagslistan.

– Efter en lång och grundlig process är jag glad att vi nu kan lansera ett förslag som vi tror kan vinna genomslag i valet den 9 september, säger Jonas Segersam, ordförande för Nomineringskommittén.

Nuvarande regionrådet Anna-Karin Klomp föreslås som tredje-namn på riksdagslistan. Följt av Kjell O Lejon, rektor för högskolan Johannelund i Uppsala, och bland andra Margit Borgström och Sara Skyttedal. Totalt innehåller listan 37 namn från olika delar av länet i olika åldrar och bakgrund.

– Vi är glada att Ebba Busch Thor toppar riksdagslistan i länet följt av vår nuvarande riksdagsledamot Mikael Oscarsson. Både Ebba Busch Thor och Mikael Oscarsson är mycket starka kandidater med ett grundmurat stöd i länet. Vi ser därför goda möjligheter att de båda blir invalda i riksdagen, fortsätter Jonas Segersam.

 

Förslagen kommer att behandlas på länets nomineringsstämma lördag 20 januari, där beslut fattas.