Laddar

Efter den infekterade ”Dalkurdsåpan” – kommunen och Sirius i möte

Efter den senaste tidens turbulens och heta debatt i "Dalkurdsåpan" valde Uppsala kommun och Sirius att träffas för samtal om Nya Studenternas på fredagsmorgonen.

delningar

Efter det minst sagt infekterade läget mellan Sirius Fotboll och Uppsala kommun valde parterna att träffas på fredagsmorgonen för att samtala om hyra av lokaler i den nya fotbollsarenan på Studenternas.

Vid mötet deltog Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef på Uppsala kommun, Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör och Ove Sjöblom, Sirius ordförande och klubbchefen Mikael Lundgren.

Sirius önskemål är att ha lokaler för ombyte, tvätt, gym och rehab och samtidigt både träna och spela sina hemmamatcher på arenan.

Uppsala kommun och Sirius kommer, enligt ett pressmeddelande, att gå vidare i processen redan i nästa vecka med målsättningen att så snart som möjligt vara överens om ett hyresavtal.

Det första spadtaget för den nya arenan tas på onsdag 8 november. Arenan, som kostar cirka 500 miljoner att bygga, ska vara helt klar 2020. Om Sirius och Uppsala Fotboll då får sällskap av Dalkurd verkar inte ha diskuterats på mötet.

Relaterade artiklar