Laddar

Efter Gottsundamammornas önskan: ”Jag ska ta den frågan vidare”

I en intervju med en av mammorna i "Gottsundamammorna" uttrycktes ett önskemål om att få utnyttja en av de tomma lokalerna på Bandstolsvägen, nu lovar kommunen att ta frågan vidare med fastighetsbolaget.

delningar

24Uppsala.se kunde tidigare ikväll berätta om ”Gottsundamammornas” önskan att få ta över den tomma lokalen på Bandstolsvägen för att ha som en mötesplats och plats för både föräldrar och ungdomar att samlas.

Socialdemokraternas kommunalråd, Erik Pelling, hade inte hört om Gottsundamammornas önskan när vi får tag på honom.

– Nej, det hade jag faktiskt inte hört något om. Vi träffade Carnegie för bara två veckor sedan där vi beslutade att vi ska höras igen den 15 december, och jag ska ta den frågan vidare, säger Erik Pelling (S) som menar att kommunen har en ständig dialog med bland andra Carnegie.

– Vi har alla ett gemensamt ansvar. Kommun, företagare och fastighetsägare, däribland Carnegie och Uppsalahem, där vi tillsammans har en dialog och ser över den långsiktiga planen och strategin för hur området kan förbättras.

Vad tycker du om Gottsundamammornas idé? – Jag tycker att det låter intressant. Det är viktigt att det här kan fortsätta att bli bra, och vi måste se hur vi kan stötta och se över vad de kan behöva för att lyckas.

En av Gottsundamammornas idé är olika evenemang, däribland att bjuda in Arbetsförmedlingen, ett initiativ som Erik Pelling hyllar.

– Den typen av aktiviteter känns jättebra. Här kan också SSP hjälpa till att organisera, samtidigt som de här mammorna har kontakterna ut till ungdomarna. Det ger en stor och bra sammanhållning, och från kommunens sida är det viktigt att vi kan hjälpa till att kanalisera all den här goda viljan.

 

Relaterade artiklar