Laddar

Efter julkuppen: ”Juldagen kommer att kännas som en baksmälla”

Undergårdagen stod Alliansens kommunalråd för en liten julkupp på gågatan där de lovade Uppsalaborna lägre skatter. Nu kontrar Socialdemokraternas Erik Pelling.

delningar

24Uppsala.se var på plats när Alliansens kommunalråd samlades på gågatan under onsdagen för en gemensam liten julkupp. Bland annat lovades sänkta skatter och mer pengar över till bland annat julklappar om Alliansen vinner valet i september nästa år.

Nu kontrar Socialdemokraternas Erik Pelling som inte är helt säker på att Uppsalaborna vill se just sänkta skatter.

– Jag är inte säker på att Uppsalaborna vill ha Moderaternas nedskärningar i julklapp. Att utlova skattesänkningar är såklart roligt men Moderaterna borde ta ansvar och berätta vad de planerar att skära ner på, säger kommunalrådet Erik Pelling (S) som menar att sänkningarna leder till ett rejält bakslag.

Moderaternas julafton kanske blir en skattesänkarfest, men juldagen kommer att kännas som en baksmälla när det är dags att  börja skära i en redan ansträngd välfärd. Deras skattesänkning i Uppsala motsvarar 300 undersköterskor i vår äldreomsorg. Vem är det egentligen som får fakturan för Moderaternas julklapp?

Relaterade artiklar