Laddar

Efter mötet med polisen – nu är Gottsundamammorna redo

Så sent som för ett dygn sedan fanns inte gruppen. Efter besöket med polisen och kommunen blir nu Gottsundamammorna en förening som ska skapa trygghet i området.

delningar

24Uppsala.se kunde tidigare i dag berätta om de 40-tal föräldrar som under gårdagens oroligheter i Valsätra och Gottsunda samlades för att hjälpa polisen och räddningstjänsten, men som då kördes iväg av polisen.

När Jale Poljarevius, polischef för Uppsala och Knivsta, fick höra om föräldrarnas initiativ bjöd han genast in föräldrarna till ett möte på polishuset. Mötet med föräldrarna, och representanter från Uppsala kommun, avslutades för bara några minuter senare.

Det var glada föräldrar och representanter från polisen och kommunen som mötte upp 24Uppsala.se i polisens reception efter det timmeslånga mötet där det också blev klart att det kommer att startas en förening som kommer att heta just Gottsundamammorna.

Uppsala kommun kommer att bistå mammorna med jackor, dessutom har Hyresgästföreningen valt att upplåta en lokal där de kan värma sig under kvällsvandringarna. Även privata företag har på kort tid hört av sig och vill hjälpa mammorna.

– Intersport har gett oss gula västar som vi kan ha på oss för att synas bättre. Det är vi väldigt glada för, säger en av mammorna som dock inte vill gå ut med sitt namn.

Redan på torsdagskvällen kommer Gottsundamammorna att synas i Gottsunda och Valsätra med målet att skapa en tryggare miljö i området.

Polisen har bjudit in media till en presskonferens klockan 16.00 med anledning av gårdagens händelser, och där Gottsundamammorna förmodligen också kommer att presentera

Relaterade artiklar