Laddar

Efter succén – nu lämnar de Uppsala Innovation Centre

Företagen lämnar företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre. ”Två spännande företag som vi har fått följa och vägleda”, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

delningar

Kontigo Care från Uppsala och medicinteknikföretaget iCellate Medical från Solna lämnar nu båda företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre (UIC) efter att ha slutfört företagsinkubatorns affärsutvecklingsprogram. Båda företagen har också prisats av företagsinkubatorn.

– Kontigo Care och iCellate Medical är två spännande företag som vi har fått följa och vägleda under tre år i affärsutvecklingsprogrammet UIC Business Accelerator. Båda bolagen har utvecklats mycket bra och vi har tillsammans med våra UIC-partner och affärscoacher från näringslivet arbetat tillsammans för att företagen ska minska riskerna i tidigt skede och växa på ett framgångsrikt sätt. Som alumnbolag kommer de att fortsätta vara en viktig del i vårt nätverk, vilket inte minst kan komma nya UIC-bolag till nytta, säger Per Bengtsson, vd på UIC i ett pressmeddelande.

Kontigo Care utvecklar och levererar ehälsolösningar för en framgångsrik och kostnadseffektiv beroendevård. Baserat på avancerad mjukvara möjliggör Kontigo Cares ehälsoplattform diagnos, individanpassad vård och prediktion av beroendesjukdomar. Kunderna finns främst i offentlig sektor och företaget har i dag avtal med 51 kommuner i Sverige. Kontigo Care är också listat på Nasdaq First North.