Laddar

Efter succén – nu lämnar nöjesprofilen Welcome Uppsala

Han har arrangerat flera hundra spelningar och har bland annat fått Elton John till Botaniska trädgården – men nu lämnar Welcome Uppsalas grundare Jonas Curling bolaget.

delningar

Jonas Curling grundade Welcome Uppsala 2012 och ligger sedan dess bakom många konserter och evenemang i Uppsala och i andra städer.

Men nu lämnar han företaget. – Jag tycker att tiden var rätt för mig att gå vidare och satsa på någonting eget. Och det känns superbra och jag känner mig otroligt nöjd över mitt beslut, säger Jonas Curling.

Är det något du funderat länge på? – Det är klart man alltid tänker på vad man vill göra och inte göra, men jag har gjort fem-sex år på Welcome Uppsala och startade bolaget och har gjort mycket där. När bolaget slogs ihop blev det en naturlig följd.

Varför blev det enklare att lämna då? – Det är ett väl avvägt och genomtänkt beslut som känns bra.

Vad händer med Welcome Concerts nu tror du? – Jag kan inte spekulera i det. Hur och vad som kommer att hända för dem men jag hoppas att det kommer funka bra.

Vad kan du berätta om din framtid nu? – Jag inte berätta i detalj men jag har en bakgrund i nästan hela mitt yrkesverksamma liv inom musikindustrin och min passion är kring de stora evenemangen. De evenemangen som sätter Uppsala på kartan, den typen av massiva stora komplexa evenemang är kul att jobba med.

– Jag har också jobbat inom skivindustrin men jag kan inte berätta exakt nu vad jag kommer att göra, men planen är klar och det känns jättebra.

Men det låter som att det blir inom Uppsala? –  Jag tycker inte att Uppsala är den enda spelplanen. Det är en liten industri och jag tycker inte att man ska begränsa sig i just Uppsala.

Jonas har arrangerat hundratals konserter sedan han gav sig in i branschen i början på 90-talet.

Är det någon artist eller evenemang du är extra stolt över som arrangör? Patti Smith/First Aid Kit och Elton John i Botaniska trädgården. Sedan en hel del innan jag startade Welcome; en av Kents första konserter, Veronica Maggio och Ryan Adams men egentligen är det många många fler, säger Jonas Curling.