Efter tio år – skivmässa intar Uppsala: "Musiken sitter i väggarna"

Fredrik Nyström ser fram emot att samla och prata med andra musikintresserade. Foton: Mostphotos / Privat

Det har varit ett långt uppehåll men snart är det återigen dags för Uppsala skivmässa. "Intresset är redan stort", säger arrangören Fredrik Nyström.

delningar

Det var tio år sedan sist – men nu är det dags igen. Den 26 januari arrangeras nämligen Uppsala skivmässa Ungdomens hus i centrala Uppsala.

– Intresset är redan stort. Det är cirka 600 anmälda i eventet på Facebook vilket vi är väldigt nöjda med. Det kommer cirka 40 säljare vilket innebär att det är helt fullt, säger Fredrik Nyström, en av arrangörerna.

Under dagen förväntas det finnas strax över 20 000 skivor till salu. Förhoppningen är att locka både gamla entusiaster och nya personer som är nyfikna på att strosa runt och köpa skivor. Entrén är gratis och på plats kommer också en vinylförening att finnas.

Fredrik Nyström har själv ett stor intresse för musik och tycker det ska bli kul att få en chans att samla och prata med andra musikintresserade. Han har sett ett ökat intresse av att köpa vinyl under de senaste åren och kombinerar nu sitt musikintresse med hans erfarenhet av att arrangera event.

– Det är väldigt kul att det är just på Ungdomens hus då många bra band har spelat där. Musiken sitter i väggarna så det känns som en perfekt lokal, säger Fredrik Nyström.

Under dagen kommer han att vara på plats tillsammans med ett par andra personer för att se till att allt flyter på som det ska. Går det bra kan Uppsalaborna se fram emot liknande evenemang i framtiden.

– Det vi siktar på är att det här ska bli en årlig grej. 

Skivmässan kommer att ha öppet mellan klockan 12.00 och 17.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar