Efter TV-succén – han kan få prestigefyllt pris

Foto: Arkivbild.

Jale Poljarevius tillägnar nomineringen till poliserna på fältet.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Lokalpolisområdeschefen för Uppsala och Knivsta Jale Poljarevius har röstats fram som en av finalisterna i kategorin Årets Marknadsförare av Uppsala i U!Clubs tävling. Där ställs han mot bland annat Yared Tekeste från Uppsala reggaefestival och forskaren Evelina Vågesjö. Vinnaren utses i samband med Uppsalafesten den 27 oktober.

Så här säger Poljarevius, som sedan 1 september arbetat vid staben för regionkansliet vid polisen region Mitt, om utnämningen:

– Å ena sidan känns det riktigt ärofyllt å andra sidan lite knepigt eftersom det är polispersonalen och inte jag själv som gjort det hårda jobbet ute på fältet, säger han och fortsätter:

– Men jag kan förstå att de som röstat märkt att bekämpningen av den grova brottsligheten kan göra en hel del skillnad i samhället.

Tjänsten vid regionkansliet kommer Poljarevius att ha under sex månader för att sedan återgå till sitt ordinarie uppdrag som lokalpolisområdeschef.

Under hösten har Poljarevius även agerat som expert i "Efterlyst" på TV3. Rollen har givit honom ett lite annorlunda perspektiv på brottsbekämpning. Vid inspelningarna har han sett hur hårt allmänheten kan drabbas av fall som senare skrivits av.

– Jag minns särskilt en tjej och hennes familj som sparat pengar till en husvagn och råkade ut för en bedragare som tog pengarna och uteblev med leveransen, säger Poljarevius och tillägger:

– Om vi skulle ta oss lite extra tid för dessa brottsoffer skulle kanske tilltron gentemot polisen också öka.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar