Efter tvisten – Postnord slutar dela ut post till Uppsalahushåll

Foto: Mostphotos/Gamma-Man

Hushåll kommer tvingas hämta ut sin post på Postnords företagscenter.

26 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Postnord ska sluta betala ut post till 45 hushåll i Uppsala. Hushållen på Götgatan kommer tvingas hämta ut sin post på Postnords företagscenter på Skolgatan efter ett beslut från Postnord, rapporterar UNT. Sista utdelningsdagen är satt till 14 april. I takt med beslutet växer kritiken mot Postnord ytterligare.

Bakgrunden till beslutet är en segdragen tvist mellan de boende och Postnord. Postnords krav är att föreningen sätter upp postlådor och installerar en fastighetsbox. Alternativet är att de ändrar brevinkasten, men det innebär att föreningen måste byta ut dörrar. Brevinkasten ska enligt Postnord vara för små och sitta högt upp, vilket påverkar brevbärarnas arbetsmiljö negativt, skriver UNT.

Föreningen å andra sidan menar att de kommer tvingas stå för kostnader som de tycker att Postnord borde ta på sig i egenskap av arbetsgivare eftersom det är arbetsmiljön för deras brevbärare som påverkas.

Ännu en förening i Uppsala ligger i tvist med Postnord. Där har styrelsen lyft förslaget att dela på kostnaden för att sätta upp postboxar.

– Vi anser att det är en orimlighet att ett företag utnyttjar sin monopolställning och kräver kostsamma åtgärder bara för att det införts en ny standard för brevinkast långt efter att huset byggdes, säger en person från styrelsen till tidningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar