Efter vågen av sexofredanden – flera nya fall under natten

Arkivfoto: Sune Grabbe / Mostphotos - Foto: Mostphotos

Polisen har eftersökt den okände gärningsmannen med hund.

delningar

Sent på fredagskvällen tog polisen i Uppsala emot två anmälningar om sexuellt ofredande.

Det första fallet inkom vid 23.10, då en kvinna i 25-årsåldern anmälde att hon utsatts för ett sexuellt ofredande av en främmande man vid en rondell på Karlsrogatan. Mannen uppges ha försvunnit från platsen efter att han antastat henne.

Den andra anmälningen togs emot vid 23.25, och den här gången ska en ung kvinna i 18-årsåldern ha blivit utsatt. Polisen meddelar att brottet ägde rum på Grandungevägen.

Polisen har under natten sökt med hund i det aktuella området, men ännu har man inte lyckats lokalisera någon misstänkt gärningsperson.

Tidigare under veckan gick polisen ut med information om att fem kvinnor blivit sexuellt ofredade på olika platser i Uppsala, och vädjade till allmänheten efter tips.

"Ditt tips kan vara viktigt i utredningarna och den pusselbit som saknas för att identifiera gärningsmannen", skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Utreder ni om dessa två nya fallen har koppling till de tidigare fem?

– Ja, det kommer vi absolut att titta på, svarar Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen ledningscentral region Mitt.

Daniel Wikdahl berättar också att det har varit en del personer som hört av sig till polisen efter att de lagt ut inlägget på Facebook.

Hur jobbar man generellt för att lösa sådana här fall?

– I direkt anslutning till brotten får man söka med hund och patrullbilar. Kan man inte hitta en misstänkt gärningsman så går man vidare med att försöka säkra spår samt hålla förhör med vittnen och målsägande

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar