Laddar

Elitbandyn kan fortsätta spelas på Studenternas

Att ha kvar elitbandyn utomhus är det absolut bästa, tycker idrotts-och fritidsnämnden i Uppsala. Om det kommer bli så beslutas i slutet på januari.

delningar

I tisdags samlades utskottet från Uppsala kommuns idrotts- och fritidsnämnd. Förslag till beslut gällande vart elitbandy ska spelas stod på agendan.

Det beslut till förslag som nämnden kommer att lägga fram till kommunstyrelsen är att elitbandy ska fortsätta spelas utomhus, på Studenternas.

– Vi har kommit fram till att det här är det bästa förslaget, och vi har även fått signaler från bandyalliansen att det här är den lösning som de tycker är bäst, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Området kommer att kunna monteras ned sommartid och användas som till exempel utegym. Ispisterna kommer att kläs in i betong och om kommunen investerar i flexibla arenaavgränsare är arenan enkel att montera ned.

Investeringskostnaden för ombyggnaden beräknas till 39 miljoner kronor.

– Vi har haft tre förslag att ta ställning till och det här är det bästa och mest ekonomiskt hållbara. Det är en stor vinst att ispisterna kan användas sommartid, och förslaget innebär att ombyggnaden genomförs senast under 2018.

Den 25 januari kommer kommunstyrelsen att fatta det slutgiltiga beslutet.

Relaterade artiklar