Emma brinner för jämställdhet – prisas som Årets Uppsalastudent

Emma Tysk och finansmannen Anders Wall. Foto: David Naylor.

Pluggar både till civilingenjör och driver ett eget företag.

delningar

Emma Tysk som läser på civilingenjörsprogrammet i informationsteknolog samt driver ett eget företag inom grafisk design har vunnit utmärkelsen Årets Uppsalastudent 2018.

Utmärkelsen Årets Uppsalastudent delas ut av Anders Walls stiftelse. Priset ges till en person som bland annat utvecklat entreprenörskap med anknytning till sin utbildning eller en person som utmärkt sig för goda, kreativa insatser vid universitetet.

– Det är jättekul att få priset. Framför allt är det en stor ära. För mig är det ett kvitto på att det jag gjort spelar roll och det ger nya krafter för framtiden, säger Emma Tysk, i en kommentar.

Parallellt med studierna arbetar hon både med det egna företaget samt jobbar som konsult för TV4. I rollen som brand manager på ett nystartat it-bolag arbetar hon för rekrytera en bredare mångfald till bolaget.

Emmas engagemanget för jämställdhet inom it-branschen är stort och genom föreläsningar på skolor och via sociala medier vill hon bryta de negativa stereotyper som finns associerade med programmeringsyrken. Tidigare i år prisades hon av techjätten Microsoft för sitt för sitt arbete att få fler unga kvinnor att få upp ögonen för branschen.

– För att kunna bygga system för en bred målgrupp behövs mångfald i perspektiv. Flera undersökningar visar också att de företag som lyckats bäst är just de som jobbar med mångfald. Det gynnar oss alla att värdera det, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar