Laddar

En dålig andra halvlek fällde Uppsala

Ett nykomponerat Uppsala Basket kunde inte stå emot Borås på hemmaplan i premiären.

delningar

Storförlust och knappt 600 på läktarna hemma i IFU Arena. Nej, ett nykomponerat Uppsala Basket fick verkligen ingen drömstart på säsongen av SBL – som är det nya namnet på basketligan för herrar.

– Det är svårt att vara nöjd efter en förlust med 31 poäng. Försvarsmässigt tycker jag vi gör det helt okej i första, och det är också anledningen till att vi bara ligger under med fyra i paus, säger coachen Kevin Gaines som i veckan blev klar som ny assisterande förbundskapten till Vedran Bosnic.

– Det är svårt att känna så mycket om det i dag. Hade du frågat mig igår så var jag väldigt glad, nöjd och hedrad. Det var väldigt lätt att tacka ja, jag frågade faktiskt inte ens min sambo, ha ha. Det är inspirerande att få jobba med den staben och de spelarna och kommer att njuta varje sekund – precis som jag gör när jag jobbar med det här laget.

Efter en jämn första period (14–17) såg Borås Basket ut att springa ifrån hemmalaget i inledningen på den andra. Men efter en stark upphämtning och en sen trepoängare av nyförvärvet Temjae Singleton (sex poäng i första halvlek) var underläget bara fyra poäng (34–38) trots allt.

En annan spelare som verkligen höll Uppsala kvar i den första halvleken var lagkaptenen Axel Nordström som gjorde en jättematch med sina 22 poäng.

Axel Nordström inledde den tredje perioden med att göra en trepoängare och krympte därmed bortaledningen till en ynka poäng (37–38), men i stället för ett hemmaryck kunde Borås trycka gasen i botten och på nytt dra ifrån Uppsala i poängprotokollet.

– För det första gjorde Borås ett bra jobb på oss, de tog bort de vi ville göra. Sedan är det så klart hårt jobb som gäller. Jag är övertygad om att vi kommer tillbaka, så här ser jag inte vårt lag. Vi kan bättre och jag vet att varje spelare kommer att bli bättre, säger Kevin Gaines.

SBL Uppsala Basket–Borås Basket 54–85 (14–17, 20–21, 9–20, 11–27) Poäng, Uppsala: Axel Nordström 22, Rickard Eriksson 7, Philip Ejenstam 6, Mannos Nakos 6, Tobias Skyttevall 5, Rhys Carter 5, Anes Zekovic 3. Publik: 602 (IFU Arena).

Full statistik (extern länk)

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten