Laddar

Escape Room – ett liv i fara

Escape Room, konceptet där ditt liv hänger på din problemlösningsförmåga.

delningar

I november 2017 skrev 24Uppsala om att UniQuest Escape Room öppnar i Uppsala. Hjärnorna bakom idén är Uppsalakompisarna Johan Rehnström, Fredrik Riis och Kristoffer Moberg som från den 15 januari öppnade Escape Room i Uppsala.

Idén till Escape Room kom när vännerna under en tid pratat om att de borde starta upp något tillsammans. Konceptet beskrivs som ett fysiskt äventyr där deltagarna placeras i ett rum, och har endast 60 minuter på sig att lösa olika uppdrag för att ta sig ut.

– Vi hade åkt runt i Europa, där det är väldigt vanligt med olika typer av Escape Rooms. Vi testade ut uppdragen på våra närmaste som gav bra respons. Konceptet är en gruppaktivitet för två till sex personer per rum och kan passa utmärkt för exempelvis kompisgäng, teamwork eller familjen. Våra tre rum i Uppsala har varit fullbokade sedan starten, så det har gått över förväntan bra, berättar Johan Rhenström.

Det första Escape Room i världen byggdes 2007 i Japan och spred sig vidare till Nordamerika, Europa, Australien, Nya Zeeland, Ryssland och Sydamerika. Konceptet kallas olika beroende på var i världen man befinner sig. Exempelvis kan det vara Room Escape, Escape the Room, Mystery Rooms, Escape Games, Exit Rooms, Live Escape Room och så vidare.

När Östers IF är i Uppsala för att på lördagen tävla mot Sirius, kommer de hit redan under fredag och passar då på att testa Escape Room. Missa inte 24Uppsalas filmklipp från deltagandet som då kommer finnas på sajten.