Laddar

EXTRA: Då öppnar nya leklandet i Uppsala

Leklandets vd Joakim Gunler berättar om den nya omfattande satsningen i Uppsala - och avslöjar även när de slår upp dörrarna.

delningar

I januari kunde 24Uppsala.se avslöja att Leos Lekland flyttar till Boländerna. Man lämnade då sina befintliga lokaler i Fyrislund efter att kommunen gjort anspråk på dessa.

Sedan dess har leklandet arbetat med att få ordning på sina nya lokaler vid XXL och Coop i Boländerna och snart räknar de med att kunna slå upp dörrarna – till många barns stora glädje.

– Vi ligger helt enligt tidsplan och kommer öppna den 8 december genom lite premiärfirande, säger Leos Leklands vd Joakim Gunler till 24Uppsala.se

Satsningen på det nya leklandet är gedigen. Även om grundkonceptet förblir detsamma så utökar man antalet attraktioner när man nu flyttar till Boländerna. Det blir därmed en rad nyheter för barnen att roa sig med.

– Den stora förändringen blir kring entré, kafé och restaurang. Här lanserar vi vårt nya koncept som är en stor grej för oss. Det kommer bli mycket mer likt en vanlig restaurang än ett leklands, så kan man väl säga.

– Dessutom utökar vi vår kalasdel som är mycket populär. Det blir större ytor för barnen att ha sina kalas på och en bättre upplevelse. Hela kalaskonceptet har utvecklats, fortsätter Joakim Gunler.

Så det blir ett rejält lyft på Leos Lekland mot hur det var i Fyrislund? – Ja, vi kommer ha en bättre produkt nu. När vi fick beskedet om att vi var tvungna att flytta från kommunen var det såklart tråkigt. Men vi förlikade oss med tanken och hittade en bra lokal närmre stan. Nu är vi mer tillgängliga än tidigare, avrundar Gunler.