Laddar

EXTRA: En person anhållen efter stora polisinsatsen

Strax innan klockan 19 på torsdagskvällen larmades polis av flera vittnen som hade sett en man med ett misstänkt vapen i Gottsunda. Efter en stor polisiär insats kunde till slut två personer tas in till förhör. Nu anhålls en av dem skäligen misstänkt.

delningar

På torsdagskvällen genomförde polisen i Uppsala en stor polisinsats i Gottsunda under torsdagskvällen sedan flera vittnen ska ha sett en man med ett misstänkt vapen.

– Det vi kan nämna är att vi fick in samtal klockan 18.57 från flera vittnen som sett en man med ett misstänkt vapen, berättade Daniel Ågren, RLC-befäl polisen region Mitt under torsdagskvällen.

Polisen tog in två personer till förhör där en av dem, en man, nu är anhållen skäligen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Två personer togs in till förhör, och en av dem har nu anhållits skäligen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Lisa Sannervik som är polisens presstalesperson.

Är det den mannen som eftersöktes under gårdagskvällen? – Ja, det är den bedömingen man har gjort i och med den starkare misstankegraden.

Finns det ytterligare någon misstänkt som fortfarande är på fri fot? – Inte som jag har hört.

Finns det någon koppling till skjutningen i Valsätra tidigare i veckan? – Det vet jag faktiskt inte, jag har inte den informationen. Det som jag har berättat är det som vi jobbar med just nu.

 

Relaterade artiklar