Laddar

EXTRA: Här slår polisen till på Resecentrum

På måndagskvällen genomförde polisen en stor narkotikainsats på Resecentrum där flera misstänkta togs in för provtagning och där flera gripanden gjordes.

delningar

24Uppsala har tidigare skrivit om problemen med heroinmissbrukare vid Resecentrum och den stora insatsen som polisen gjorde för några veckor sedan. På måndagskvällen var det dags igen, då genomförde polisen och Socialtjänsten den andra av totalt fyra planerade insatser mot Resecentrum och andra centrala delar av staden.

Resultatet av måndagens tillslag blev bland annat att man kunde plocka in 22 misstänkta personer för narkotikabrott (för eget bruk), och fyra personer greps också för narkotikaförsäljning. Socialtjänsten skrev samtidigt 21 orosanmälningar och kunde också hitta två fall av missförhållanden i placeringen.

– Det är samverkan som är grundbulten i att resultatet av insatsen blev så bra, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef  Uppsala/Knivsta, som på sin twitter också kunde berätta att polisen kunde beslagta 230 gram hasch i samband med tillslaget.

Relaterade artiklar