Laddar

EXTRA: ICA-butikens jättegåva till Gottsunda Mammorna

Samtliga anställda på ICA Kvantum i Gottsunda Centrum avstår sin julklapp och skänker i stället bort pengarna. Här är den fina gåvan som Gottsunda Mammorna får ta emot av butiken.

delningar

Gottsunda Mammornas största önskan har varit att få ta över den tomma lokalen på Bandstolsvägen. Men de tackar knappast nej till ICA Kvantums tidiga julklapp.

Nyligen beslutade sig nämligen de anställda på butiken i Gottsunda Centrum att avstå sin julklapp för att i stället skänka pengarna till Gottsunda Mammorna som därmed får ta emot 20 000 kronor.

– Det är vår härliga personal som tagit initiativet. Vi skänker alltid en julklapp varje år, men det är svårt att få något som fungerar för alla, vi är ändå 70 anställda. Då kom de i stället fram till att de ville skänka pengarna till välgörenhet. En del pengar skänkte de till Musikhjälpen, och resterande del till Gottsunda Mammorna, säger butikschefen Magnus Blomgren som själv också valde att skänka en slant.

– Eftersom vi tycker att det var så kul att just Gottsunda Mammorna fick pengarna så valde vi att skänka ytterligare 10 000 kronor.

Vad säger du om Gottsunda Mammorna? – De gör ett helt fantastiskt jobb, så jag är väldigt glad att de var just de som fick pengarna. Gottsunda Mammorna är verkligen något positivt för hela stadsdelen.

Senare i eftermiddag kommer Gottsunda Mammorna, tillsammans med flera av ungdomarna, att ta emot pengarna på ICA Kvantum.

– Vi känner oss överväldiga och detta motiverar oss ännu mera när så många i området vill bidra och sponsra oss. Vi har sagt det förut och kommer fortsätta säga det, tillsammans är vi starka, säger Dalila Moghrabi som är en av initiativtagarna till Gottsunda Mammorna och som redan ser en förändring.

– Många har sett förändringar, även om de är små förändringar så är vi på väg mot rätt riktning – och med detta bidrag kommer vi kunna gör mycket för ungdomarna. Ungdomarna fick en chock när dom hörde detta, och är otroligt tacksamma. Några av dom har valt att följa med idag när vi ska ta emot vårt bidrag för att tacka och vissa sin uppskattning.