EXTRA: Skottlossning vid storbråk i Uppsala

Foto: Michael Hoffman, Mostphotos

(Uppdaterad 22.15) Ett stort antal personer ska ha hamnat i bråk med varandra under kvällen. I samband med bråket avlossades minst ett skott.

11 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Vid 20-tiden på måndagen larmades polisen till Djäknegatan/Kantorsgatan i Uppsala med anledning av en misstänkt skottlossning. 10-15 personer ska då ha varit i bråk med varandra och enligt vittnen hade skott hörts avlossas.

– Det har varit någon form av incident mellan flera personer. Dock vet vi inte vad det innebär och vad det är som har hänt, sa Pelle Nellberg, presstalesperson vid polisens ledningscentral region Mitt, drygt en timme efter att polisen hade larmats till platsen.

Någon skadad person har inte anträffats men polisen har kunnat konstatera att minst ett skott har avlossats på platsen. Flera personer har kontrollerats men vid 22-tiden hade ingen frihetsberövats.

Om det finns någon koppling mellan den aktuella händelsen och skottlossningen som skedde i Gottsunda tidigare under dagen är för tidigt att säga.

– Det kan vi inte dra någon parallell till nu. Jag säger inte att det inte är så men i nuläget kan vi bara spekulera om det, säger Pelle Nellberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar