Laddar

EXTRA: Två skottskadade på pizzeria – polisen söker vittnen

På fredagskvällen inträffade en skottlossning på en pizzeria i Uppsala. Polisen önskar nu att komma i kontakt med personer som vet mer om händelsen.

delningar

Vid 20-50-tiden på fredagskvällen larmades polisen till en pizzeria i stadsdelen Flogsta i UppsalaFlera skott hade då avlossats och två personer skottskadades. De båda skadade personerna fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala och under natten bedömdes deras skador inte vara livshotande.

– En skjuten blev körd av ambulans och den andra blir förd till sjukhus med kompisar, sa Marcus Svensson, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt till 24Uppsala på fredagskvällen.

Polisen skriver på sin hemsida att skottlossningen bedöms vara en uppgörelse mellan kriminella. Området kring pizzerian spärrades av och under natten inledde polisens tekniker en teknisk undersökning.

Polispatruller och en helikopter sökte under kvällen efter en misstänkt gärningsman. Enligt vittnen ska gärningsmannen ha sprungit från pizzerian. Totalt ska ett trettiotal personer ha befunnit sig på pizzerian när skottlossningen inträffade.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och önskar att komma i kontakt med personer som sett eller vet något som har med händelsen att göra. Tips lämnas till polisen på telefonnummer 114 14.

Ingen annan person ska ha skadats fysiskt i samband med skottlossningen.

 

 

Relaterade artiklar