Laddar

EXTRA: Ung person utsatt för väpnat rån

(Uppdaterad 20:27) Flera polispatruller har letat efter den misstänkta gärningsmannen.

delningar

En yngre person utsattes under eftermiddagen för ett väpnat rån i Uppsala, skriver polisen på sin hemsida.

– Det ska ha skett på någon innergård vid Gröna gatan, eller i närheten av den, säger Johan Thalberg presstalesperson på polisen vid 20:15-tiden.

Polisen fick larmet vid 16-tiden och personen ska ha blivit av med sin mobiltelefon efter att en okänd man visat upp en kniv. Flera polispatruller har sökt efter rånaren utan att hitta honom. Personen som utsattes för rånet ska inte ha drabbats av några fysiska skador.

– Offret är under 15 år. Det har tydligen varit så att den okända gärningsmannen ska ha kommit upp bakifrån. Vi skickade först ut massa patruller för vi ser väldigt allvarligt på det här, men nu under kvällen är det inte riktigt samma intensiva fas. Det är en typ av inre spaning just nu.

Vad finns det för signalement på den misstänka gärningsmannen? 

– Det går vi inte ut med nu, det får förundersökningsledaren bestämma om det ska släppas senare. Som jag förstår det så ska det ha varit mycket folk i närheten, säger Johan Thalberg.

Den misstänka gärningsmannen ska ha lämnat i riktning mot Brantingstorg. Polisen ber allmänheten att lämna eventuella tips och iakttagelser via telefonnummer 114 14.

Relaterade artiklar