Laddar

Facebook-våldtäkten: ”Förhoppningen är åtal”

De tre män som sitter misstänkta för den våldtäkt som sändes live på Facebook kan komma att åtalas på onsdag.

delningar

De tre män, 24, 20 och 18 år, som är misstänkta för den våldtäkt som sändes live på Facebook har nu suttit häktade sedan 25 januari, men på onsdag kan trion åtalas.

Tidigare har vice chefsåklagare Magnus Berggren begärt förlängd åtalstid två veckor åt gången men senast begärde man bara en vecka. Magnus Berggren berättade för en vecka sedan att man väntar svar på en DNA-analys, och att övriga besked var som förväntat.

– Allt är klart med DNA-analyserna förutom en, och den analysen hoppas jag ska vara färdig på fredag eller i början av nästa vecka, sa Magnus Berggren då.

24Uppsala har pratat med kammaråklagare Pontus Melander.

Blir det åtal tro om två dagar? – Det har varit tanken men just nu kan jag inte svara mer än så, säger Pontus Melander.

Ni väntade på ett svar på en DNA-analys förra veckan, hur har det gått med det? – Vi har inte fått svar än, och vi får se om den hinner komma i tid, vilket jag hoppas, säger Pontus Melander som inte säger så mycket mer än att det kommer information så fort man har allt klart.

– Förhoppningen är att det ska gå att väcka åtal men vi får se hur det blir. Det kan komma saker fram till dess och det är mycket som kan hända under tiden.

De två yngre männen misstänkts på sannolika skäl för våldtäkt och den tredje på sannolika skäl för medhjälp till våldtäkt.

Relaterade artiklar