Laddar

”Fåglar Inpå Knuten” arrangerar träff i Uppsala län

Om du är intresserad av fåglar är det här något för dig. På söndagen arrangeras nämligen ”Fåglar Inpå Knuten” i Uppsala.

delningar

BirdLife Sveriges facebookgrupp Fåglar inpå knuten har över 30 000 medlemmar och firar detta med att anordna medlemsexkursioner på fyra platser i landet.

Facebookgruppen startades av Kent-Ove Hvass för drygt fyra år sedan med namnet Vinterfåglar Inpå Knuten. Medlemmarna i gruppen blev snabbt många och intresset för att prata fåglar hela året om ledde till att gruppen gjordes om till Fåglar Inpå Knuten och administreras nu av BirdLife Sverige.

I morgn söndagen anordnas yra stycken exkursioner spridda över hela landet och med administratörerna som guider. Samtliga exkursioner hålls på förmiddagen och arrangörerna hoppas på fint väder.

Kent-Ove Hvass kommer att hålla sin exkursion vid Hornborgasjön i Västergötland, Niklas Aronsson vid Torslandaviken utanför Göteborg, Johan Åhlén vid Garphyttans nationalpark utanför Örebro – och Fredrik Anmark vid Hjälstaviken nordost om Enköping.