Laddar

Fler får hjälp i Uppsala

Fler personer med olika typer av psykiska funktionsvariationer kommer få tillgång till personliga ombud i Uppsala.

delningar

Bräcke diakoni i Uppsala kommer från och med 1 oktober 2018 bedriva verksamhet för personer med olika psykiska funktionsvariationer.  Det enligt ett upphandlingsbeslut från omsorgsnämnden som den 12 februari bestämde att det skulle bli fler ombud i Uppsala. Utöver ombuden som kommer bli flertaliga, kommer verksamheten även utökas med fyra till sex heltidstjänster.

– Personliga ombud är otroligt viktiga för att personer med psykisk funktionsnedsättning ska få sina rättigheter tillgodosedda. Därför är jag glad att vi kan utöka verksamheten med 50 procent säger Eva Christiernin (S), ordförande i omsorgsnämnden i ett pressmeddelande.

De personliga ombuden är till för att ge människor med psykiska funktionsvariationer samma rättigheter som alla andra i samhället har. I ombudets arbete ingår bland annat att hjälpa till vid myndighetskontakter och att även tillgodose rättigheter till vård, stöd och service.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten