Laddar

Flicka angrep polis – sparkade och slogs

Polisen skulle gripa pojkvännen, då gick flickan till attack.

delningar

Det var den 4 juni som en då 16-årig flicka och hennes pojkvän bråkade utomhus. Enligt flickan var det bara på skoj. Men en förbipasserande såg allvarligt på situationen och kontaktade polis.

En patrull dök upp och fattade misstankar om att paret var påverkade. Polisen ska ha känt igen pojkvännen och trott att han hade kopplingar till narkotika. De tog därför med sig pojkvännen.

Men då de satte pojkvännen i polisbilen började flickvännen att protestera. En av poliserna försökte lugna flickan men blev då slagen av henne. Hon ska ha fått flera sparkar och slag mot sig men åtminstone två hårda slag.

Polisens kollega fick ingripa och tillsammans fick de ner flickan på marken, men hon fortsatte göra motstånd. Det visade sig att 16-åringen var påverkad av cannabis och amfetamin och omhändertogs även hon av polis.

I april omhändertogs också flickan av polis för lagen om berusning. Hon ska även då ha sparkat och krängt och försökt slita sig loss från polisen. Därför åtalades hon för ännu ett fall av våldsamt motstånd.

Flickan, som nu är 17 år, har dömts för våld mot tjänsteman, två fall av våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott. Påföljden blir ungdomsvård.

 

 

Relaterade artiklar