Flygplan bombhotat – passagerare evakuerade

Foto: Arkiv.

Passagerarplan på Arlanda hotat – stora delar av svenska simlandslaget på planet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska det handla om ett av Norwegians flygplan från Nice som landat på flygplatsen. Hotet ska ha kommit in som ett telefonsamtal. Ombord på planet fanns delar av svenska simlandslaget.

– Ett flygbolag har tagit emot ett hot och vi är på plats för att samla in information och arbeta med de åtgärder som behövs. Vi använder oss även av gränspolisen och den regionala insatsstyrkan, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisens Region Stockholm.

På sin webbsida kommenterar flygbolaget Norwegian händelsen.

”Vi kan bekräfta att ett bombhot riktats mot ett flyg från Arlanda till Nice. Av säkerhetsskäl återvände flygplanet till Arlanda. Vi noterar att det finns stor efterfrågan med många frågor från media. Detta är nu ett polisfall, så ytterligare frågor måste adresseras till dem. Norwegians främsta prioritet just nu är säkerheten hos våra passagerare och anställda.”

Enligt Aftonbladet har passagerarna nu evakuerats och planet kommer att sökas igenom av bombskyddet när passagerarna inte längre är ombord. Händelsen utreds som grovt olaga hot och luftfartssabotage och enligt Aftonbladet är en person bakom hotet identifierad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar