Folktandvården Seminariet satsar stort

Foto: Wavebreakmedia

"Det är en stor, viktig och efterlängtad satsning"

delningar

I början av mars kommer Folktandvården Seminariet att utöka med fem nya behandlingsrum. Centrum för medicinsk tandvård, tidigare sjukhustandvården, flyttar till ett helt eget plan två trappor ned i det gamla skolhuset. Det ska göra att både den medicinska tandvården och allmäntandvården i Seminariet ökar tillgängligheten.

Folktandvården utökar med sex helt nya behandlingsrum i lokalerna på Seminariet för att möta behovet av tandvård hos Uppsalas invånare.

– Det är en stor, viktig och efterlängtad satsning som vi gör till nytta för både patienter och medarbetare, säger Gunilla Swanholm, tandvårdsdirektör i Region Uppsala i ett pressmeddelande.

Folktandvården flyttade till Seminariet 2011 då flera kliniker för allmäntandvård och sjukhustandvård slogs samman. Verksamheten har sedan dess vuxit kraftigt på grund av en stor inflyttning i området samt en ökad satsning på tandvård för äldre.

– För patienterna innebär det att vi får sex nya behandlingsrum i tillgänglighetsanpassade lokaler och att vi får en tydligare organisation för att behandla patienter med särskilda behov, t.ex. tandvårdsrädda, äldre och sköra patienter. Vi får också större möjligheter att samla och sprida kunskap om de här patientgrupperna, säger verksamhetschef Meral Karakas i ett pressmeddelande.

Allmäntandvården tar helt och hållet över lokalerna på plan fyra i Seminariet. Det innebär att kliniken får ytterligare fem behandlingsrum med möjlighet att under våren öppna upp och erbjuda både köande och nya patienter tandvård snabbare än tidigare.

– Det är fantastiskt att äntligen få kunna öka kapaciteten avsevärt i ett område som växer så mycket som det gör runt Seminariet men även övriga delar av Uppsala, säger Katarina Wadstein, verksamhetschef för Folktandvårdens allmäntandvårdsklinik på Seminariet i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar