Laddar

Förbannelsen fortsätter – uddlöst Almtuna nollat igen

Almtuna kördes över av Björklöven med 0–4 inför hemmapubliken.

delningar

Almtuna IS har en tung period just nu.

I den senaste matchen förlorade man mot Leksand med 0–2.

Och på onsdagskvällen blev Almtuna återigen nollat – denna gången av tabellsexan Björklöven.

Slutresultatet 0–4 talar sitt tydliga språk och nu har Almtuna inte gjort ett enda spelmål på 170 matchminuter (!), plus fem minuters sudden death. Senaste gången Almtuna hittade nätet var när Erik Santesson gjorde 1–0 mot Karlskoga i den tionde minuten.

Trots 14 minuters spel i powerplay lyckades Almtuna inte få hål på gästernas storspelande målvakt Adam Werner – och måltorkan fortsätter för tränare Marcus Ragnarssons rödvitklädda gäng.

– Vi har ingen kraft att göra någonting egentligen. Tredje perioden är ett riktigt bottennapp från vår sida, vi har hugg på dem i de två första perioderna men vi kommer inte in på dem riktigt, säger Marcus Ragnarsson till C More.

– Det krävs mer i den sista tredjedelen. Vi måste verkligen slåss i de olika områdena. Björklöven tävlar bättre än oss i dag och jag är besviken på hur vi ser ut i långa stunder av matchen, säger Almtunatränaren.

Björklöven vann skottstatistiken med 31–30.

Förlusten betyder att Almtuna riskerar att halka efter i toppstriden. Laget behåller sin tredjeplats, men upp till serieledaren Timrå (63 poäng) återstår det sex poäng. Dessutom har tabelltvåan Leksand (63 poäng) en match mindre spelad.

Nästa match är på fredag för Almtuna, borta mot Troja/Ljungby.

Hockeyallsvenskan Almtuna IS–IF Björklöven 0–4 (0–1, 0–0, 0–3) Målen, AIS: Inga.

Relaterade artiklar