Förbundets besked om spel på Studenternas dröjer

Foto: Sirius Fotboll.

Risk för att den allsvenska hemmapremiären får spelas på en annan ort.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

I dagarna genomförde Svenska fotbollförbundet sin årliga besiktning av nya arenan på Studenternas. Anledningen till besiktningen var att ta reda på om det är möjligt för Sirius att genomföra den allsvenska hemmapremiären mot Athletic Eskilstuna den 8 april. Men fotbollförbundet kunde inte ge något klart besked utan ska återkomma den 4 april för ett slutgiltigt besked om matchen måste flyttas eller ej.

- Det finns fortfarande möjligheter till premiärspel på den nya arenan för Sirius den 8 april, vi får avvakta ett tag till innan vi får ett slutgiltigt besked säger Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef, i ett pressmeddelande.

Ända sedan kommunen satte spaden i marken för att bygga den nya arenan i november 2017 har man tillsammans med Sirius haft fokus på hemmapremiären säsongen 2019.

– Det blir ett nytt återbesök nästa vecka. Anledningen till detta är att vissa punkter behöver åtgärdas och ombesiktas, säger Johan Quarfordt, projektledare Sportfastigheter.

Om Svenska fotbollförbundet beslutar att matchen ska flyttas kommer den i stället spelas på Gavlevallen i Gävle den 20 april.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar