Laddar

Företagsänglarna letar efter Uppsalas bästa affärsidé

I höst kommer vi på 24Uppsala att sända Företagsänglarna där blivande entreprenörer, uppfinnare och visionärer får chansen att förverkliga sina affärsidéer. Men redan nu kan du söka till programmet med just din affärsidé.

delningar

Affärsänglarna, som sändes av UNT för ett år sedan, får en uppföljare. Och det är ”änglarna” bakom det första programmet som har valt att satsa vidare på programidén som numera går under namnet Företagsänglarna.

– Det var ett fantastiskt initiativ som UNT gjorde förra året och vi tyckte det var för bra för att släppa det här. Produktionsbolaget StoneGate har arbetat fram ett nytt och förbättrat format som vi är övertygade kommer bli ännu mer underhållande att följa, säger Magnus Hasselteg från Viva Media och fortsätter.

– Uppsala är känt världen över som en stor universitetsstad, men det är inte lika många som känner till vilken fantastisk entreprenörsstad Uppsala är. Vi hoppas att den här programidén ska hjälpa till att ytterligare stärka kopplingen mellan det akademiska och näringslivet i Uppsala.

24Uppsala är officiell mediapartner för den nya tv-satsningen som vi kommer att sändas senare i höst. I det nya programmet, som kommer att sändas i sju avsnitt, kommer de sökande att ställas inför Företagsänglarna som är Magnus Hasselteg, Kaija Carlsson, Thomas Sonesson, John Lundqvist och Maria Mattsson Mähl.

Redan i april börjar Företagsänglarna att spelas in, och just nu söker man blivande entreprenörer, uppfinnare och visionärer som ska få chansen att förverkliga sina affärsidéer – och som dessutom får chansen till flera fina priser.

Den 22 april kommer castingen att äga rum på V-Dala nation, och insläppet till castingen pågår mellan klockan 09.00 och 11.00. Samma dag, närmare bestämt klockan 15.00, kommer sedan resultatet att tillkännages och då vet vi vilka som går vidare till semifinalen som kommer att spelas in den 11 maj.

– Vi är väldigt glada över den breda uppslutning av partners och sponsorer som ställt upp i det här projektet. Det känns som vi alla drivs av samma mål, att massor av nya företag ska startas i Uppsala och kan detta vara en del som bidrar till det är vi väldigt nöjda, fortsätter Magnus Hasselteg.