Förföljde kvinnor – nu döms 23-åringen

Mannen förföljde kvinnor och sexuellt ofredade dem.

delningar

Det var i mars 2019 som en man i 23-årsåldern förföljde två kvinnor samt misshandlade en av dem i Uppsala. Tjejerna hade inte varit i samma sällskap men de båda två hade varit ute på studentnation den aktuella kvällen.

23-åringen hade först förföljt en av kvinnorna upp till hennes bostad. Han följde med henne genom porten och gick därefter till hennes dörr för att knacka på.

Under samma natt var en annan kvinna påväg hem. Hon hörde hur en cykel sakta rullade bakom henne och hur en man gick efter henne till porten. 23-åringen förföljde henne upp till hennes bostad. När hon precis skulle låsa dörren ryckte mannen upp den och tog ett grepp om hennes hals. Hon började då skrika vilket resulterade i att gärningsmannen flydde från platsen.

Mannen har även tidigare i år sexuellt ofredat en annan kvinna då han förföljde henne till hennes källarförråd och juckade mot sidan av hennes kropp.

Nu döms 23-åringen vid Uppsala tingsrätt för misshandel, hemfridsbrott, ofredande samt sexuellt ofredande till skyddstillsyn och skadestånd.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar