Laddar

Förre landslagsstjärnan gör comeback i Almtunatröjan

Landslagsspelaren och Almtunafostrade Nicklas Danielsson är en av stjärnorna som finns med när det spelas ishockey till förmån för Cancerfonden.

delningar

Nu på söndag den 8 april avgörs den fjärde upplagan av ”Fuck Cancer Hockey Challenge” mellan Sigtuna Old Machine och Team Jackdawns. Välgörenhetsmatchen som tidigare spelats i Pinbackshallen i Märsta spelas nu för andra året i Gränbyhallen i Uppsala.

Lagen har denna gång kryddats med stjärnspelare som VM-guldmedaljören och numera bryänsaren Nicklas Danielsson samt målvaktslegenden och SM-guldvinnaren Hans Stregel. Matchen döms av fotbollsdomaren och Knivstasonen Daniel Wärnmark, med meriter från VM och EM.

Under fyra år har arrangemanget samlat ihop 80 000 kronor till Cancerfonden och förhoppningen i år är att spränga 100 000-gränsen.

– Vi hoppas och tror på mycket publik. I samband med matchen kommer vi ha en auktion där folk kan buda på olika objekt som signerade domartröjor och klubbor från kända spelare, säger Danne Nordlöv, som är initiativtagare till välgörenhetsmatchen.

– Jag har jobbat i elva år inom sjukvården, bland annat med cancersjuka barn och genom ”Fuck Cancer Hockey Challenge” kan jag hjälpa till och dra mitt strå till stacken, säger han.

Fuck Cancer Hockey Challange 2018

Plats: Gränbyhallen. När: Söndag 8 april klockan 13.00.

Valfri entré: 1 krona eller mer.