Laddar

Förseningar drabbar semesterfirare – har väntat i 35 timmar

På måndagseftermiddagen satt 540 passagerare fast på Arlanda för att flygbolaget Primera Air hade kraftiga förseningar.

delningar

I lördags avgick ett flyg med Primera Air, från Stockholm till Faro, tjugo timmar försent, skriver Aftonbladet.

På måndagen fortsatte förseningsproblemen och en familj har suttit på Arlanda i nästan 35 timmar.

– Vi har suttit hela dagen i går och hela dagen i dag, vi börjar bli trötta nu, säger Johanna Carlsson till Aftonbladet.

– Vi kom hit klockan 6 i går, sen har avgången skjutits upp hela tiden. Nu säger de att flyget ska gå klockan 20.30. Men man vågar ju inte lita på någonting nu, säger hon.

Måndagens förseningar ska bero på de förseningar som företaget led av under lördagen och totalt ska cirka 540 passagerare sitta strandade på Arlanda.

– Det är kopplat till i går, de som var försenade i går till Faro i Portugal fick vårt plan som vi skulle ta. Därför fick vi vänta. Sedan när det väl kom ett flygplan i dag så var det tekniskt problem. Men det sitter även fast folk i Barcelona, säger Johanna Carlsson.

Under lördagens och måndagens förseningar har ingen kunnat nå Primera Air. Anledningen till att så många väntar kvar så länge är för att de ska kunna få sina pengar tillbaka.

– Om vi lämnar så får vi inget tillbaka på försäkringen, det vet vi så därför är vi kvar. De som valt att åka hem eller boka om sin resa kommer inte få något. Så det är bara att härda ut, säger Johanna Carlsson.