Förskolans dag: Så firar barn och vuxna i Uppsala

Under torsdagen firas Förskolans dag runt om i landet. Så blir firandet i Uppsala:

delningar

Torsdag 16 maj firar Uppsalas förskolor förskolans dag med att ge nyfikna besökare möjlighet att ta del av förskolans verksamhet på en rad platser runt om i Uppsala. Under förskolans dag erbjuds alla som är intresserade av verksamheten i de kommunala förskolorna att komma och se hur barnens vardag kan se ut, hur de skapar och lär sig.

– Förskolans dag är en möjlighet för oss att få visa förskolans viktiga uppdrag där barnen utvecklas och lär i utmanade miljöer tillsammans med kompisar under ledning av pedagoger, säger Erik Ojala, chef för den kommunala förskolan i ett pressutskick.

Erik Ojala, chef för den kommunala förskolan. Foto: Pressfoto/Uppsala kommun

I Boländerna Sävja Danmark får Förskolans dag temat ”Boken i Fokus” i samarbete med Stadsbiblioteket och Sävja biblioteket. Arrangemanget pågår från 9.00 till 11.00 vid Sävja kulturcentrum, Boländernas förskola och Danmarks förskola.

Salabacke förskola arrangerar för tredje gången ”Salabackeloppet”. Varje barn tar en boll i handen och springer ett varv för att sedan lägga bollen i en annan låda och barnen får springa så många varv de vill.

Källparkens förskola ordnar vårbruk tillsammans med barnen och vårdnadshavarna. De ska göra fint på gården, plantera, rensa rabatter och städa. Samtidigt är det öppet hus och bland annat visas en powerpoint om projektet naturvetenskaps/teknikutmaning och värdegrundsarbete.

Det går också att besöka några av kommunens mobila förskolebussar, som befinner sig på olika platser under dagen.

FAKTA

Om förskolan:

Förskolan är sedan år 2010 en egen skolform som ska lägga grunden för lärande resten av livet. I Uppsala finns 100 kommunala förskolor, där barnen lär sig genom att leka, skapa och utforska. På egen hand, i grupp och tillsammans med professionella förskollärare och barnskötare.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar