Laddar

Fortsatt bra bilförsäljning i Uppsala 

Den positiva trenden för bilförsäljning i Uppsala län fortsätter visar nya statistik från BIL Sweden. 

delningar

Totalt såldes 31 679 bilar i Sverige under september, en ökning med 1764 bilar, eller 5,9 procent jämfört med föregående månad. Jämfört med förra året såldes det 613 färre bilar, vilket motsvarar 1,9 procent. Den mest sålda bilmodellen i landet var Volvo XC60, 2 683 stycken, tätt följt av Volkswagen Golf, 2361. Den tredje mest sålda bilen är Volkswagen Passat, 1 329 stycken.

– Nybilsregistreringarna minskade med 1,9 procent i september. Det är dock viktigt och komma ihåg att vi jämför med starka siffror förra året och att det var en registreringsdag mindre i september i år jämfört med september ifjol, Bertil Moldén, VD för BIL Sweden.

I Uppsala län såldes det 820 bilar jämfört med 768 föregående månad, vilket är 52 bilar fler, en ökning med 6,7 procent. Det är 20 bilar färre än föregående period 2016 då det såldes 880 bilar, en minskning med sju procent.

– Årets september är den tredje bästa någonsin för en septembermånad, överträffad bara av september i fjol och september 1974, då det var en köprusch inför en momshöjning, fortsätter Bertil Moldén.

Uppsala län följer trenden i resten av landet gällande den mest sålda bilmodellen, här är Volvo XC60 populärast, 76 sålda exemplar, följt av Volkswagen Golf med 27 sålda bilar. Den tredje mest sålda bilen i Uppsala län är 36 Kia Cee D.

– Det är högkonjunktur i Sverige, vilket också visar sig i en mycket stark bilmarknad. Låga räntor, köpstarka hushåll och en stark arbetsmarknad bidrar till det stora intresset för att investera i ny bil, avslutar Bertil Moldén.