Laddar

Forwarden lämnar Almtuna – här är nya klubben

Mathias Trettenes är klar för tyska Krefeld Pinguine. Den 23-årige norrmannen har skrivit på för ett år med DEL-laget. "Förra säsongen i Sverige var inte optimal för mig", säger Trettenes.

delningar

Efter ett år i Almtuna har Mathias Trettenes bestämt sig för att lämna Hockeyallsvenskan och Sverige för spel med Krefeld Pinguines i den tyska högstaligan, DEL.

– I Mathias får vi en snabb spelare som kan spela både central och ytter. Han har är en smart spelare och vi tror att han är en bättre spelare än vad förra årets statistik säger, berättar tränaren Rick Adduono på Krefeld Pinguines hemsida.

Under säsongen producerade Trettenes 15 poäng (7+8) på 50 matcher och han berättar att han inte är helt tillfreds med sitt år i Almtuna.

– Förra säsongen i Sverige var inte optimal för mig. Förändringen till DEL och Penguins är nästa steg i min utveckling, säger Mathias Trettenes, som trots det menar att det var bra för honom att lämna norska Stavanger Oilers, för att testa på spel med Almtuna.

– Flytten till Sverige har varit viktig för min utveckling och har gjort mig redo att testa nästa höga nivå, konstaterar 23-åringen, som avslutade årets säsong med att spela VM med sitt Norge.

Text: Mittmedia

Relaterade artiklar