Laddar

Fotograf fick bilen vandaliserad i samband med attacken

Det var i samband med en bilbrand i Gottsunda på torsdagskvällen som räddningsmanskapet attackerades med både flaskor och stenar, men även en fotograf på plats ska ha fått sin bil vandaliserad.

delningar

Vid klockan 23.36 på torsdagskvällen fick räddningstjänsten ett larm om en bilbrand i Gottsunda. På plats visade det sig vara tre bilar som stod i lågor och i samband med släckningsarbetet möttes räddningspersonal av flera ungdomar som kastade både flaskor och stenar.

I samband med räddningsinsatsen ska också en fotograf från Utryckning Uppsala ha fått sin bil vandaliserad. Det skriver SVT Uppsala.

– Det var en kille som tryckte kniven i vänster bakhjul. Och då kom det folk som skulle kasta saker, säger en av Utryckning Uppsalas fotografer till SVT Uppsala som själv inte var den som var på plats.

Enligt Utryckning Uppsala fick fotografen på plats först en kniv i däcket på sin bil.

– Då kom det folk som skulle kasta saker. Han berättade att han kände sig hotad, som att de skulle kasta stenen mot honom, men de drog stenen i bakrutan på bilen istället, säger han till SVT Uppsala.

I samband med att det kastades glasflaskor mot räddningstjänstens personal ska den aktuella fotografen ha flytt platsen med punktering på däcket. Dock ska Utryckning Uppsala senare ha fått dit en annan fotograf.

– Jag tvekade inte på att åka dit och ta över. Vi fortsatte att bevaka men man är försiktig. Det är något i en som gör att man vill fortsätta bevaka, berättade fotografen till SVT Uppsala.

Relaterade artiklar