Laddar

Framtidens musikstjärnor drillas på nytt läger

Tolv ungdomar får chansen att ta fram Sveriges nästa stora hit. I potten: Ett artistpaket värt 60 000 kronor.

delningar

Under påsklovet arrangerar kommunen ”Uppsala Music Camp”. Till lägret som kommer hållas i Stenhagen, har tolv ungdomar kvalificerat sig till efter att ha gått vidare från en audition, där ett 40-tal ungdomar deltog. Bland ungdomarna finns en stor musikalisk bredd.

– Några är duktiga på att skriva låtar, andra har artisttalanger och någon har fallenhet för hiphop. säger Denise Fjellner, fritidsledare på Uppsala kommun, som är en av tre som startat lägret.

Under tre intensiva dagar kommer killar och tjejer i åldrarna 13-18 år att bo tillsammans på Stenhagens bildnings- och kulturcentrum. Med stöd av etablerade musikproducenter och låtskrivare ska de bland annat ta fram tre låtar som ska spelas upp inför en jury och publik på Kulturhuset Grand. Av dessa tre utses en till vinnarlåten.

Idén till lägret uppkom efter att Denise Fjellner sett ungdomar arbeta i musikstudion i Stenhagen.

– Jag pratade jag ihop mig med Rabih Jaber, som hållit på mycket med musik och med Tanim Rab, som är evenemangsansvarig och både tyckte att det var en bra idé.

– Vi gör det här för att ungdomarna ska få en inblick i hur det fungerar i musikvärlden. Alla som tagits ut till lägret har varit väldigt peppade och förväntansfulla, säger hon.

Vinnarlåten som röstas av juryn och publiken under fredagens show vinner ett artistpaket värt 60 000 kronor. Låten kommer att läggas upp Spotify och iTunes och vara förband till Samir & Viktor när de spelar i Uppsala under skolavslutningen. Dessutom kommer en musikvideo att spelas in.

Lägret pågår från tisdag 3 april till torsdag 6 april. Showen på Kulturhuset Grand arrangeras fredag den 6 april.