Laddar

Från division 1 till matchhjälte i Leksand: ”Det trodde man inte”

Almtuna skrällvann i Leksand och målvakten Arvid Ljung motade 40 skott.

delningar

Han spelade i division 1 och Mariestad ifjol och före det var det division 2-spel med Kungälv och Töreboda för Almtunas nye målvakt Arvid Ljung.

Men nu är det annorlunda.

I kväll höll han nollan på bortais mot storfavoriten Leksand i Hockeyallsvenskan i en match som slutade 1–0.

– Det är häftigt. Det trodde man inte då. Det är jäkligt kul och det känns som man växer, säger Arvid Ljung efter matchen.

Leksand vann skotten med 40–16. Vad säger du om din insats? – Även om Leksand har många skott och mycket puck så håller vi dom utåt så det rullade bara på.

– Jag hade den första matchen mot AIK som inte gick som jag ville, då var jag lite nere och det tog på självförtroendet och sedan blev det förlust mot Timrå. I förra matchen kändes det som att jag var tvungen att vinna och det gjorde vi, och då  kunde jag vara lugn idag och hålla mig till mitt spel så jag är nöjd.

Almtuna verkar ha två riktigt bra målvakter den här säsongen? – Fröberg (Oscar) har varit magisk i alla matcher. Han spelar som vi vill med ett lugn och han är riktigt bra. Vi två spelar lika mycket så vi kan slappna av lite. Jag började jäkligt tungt men nu börjar det bli bättre och bättre. Det är skitkul.

Almtuna ligger nu fyra i tabellen.

Relaterade artiklar