Laddar

Från invasion av innebandyspelare till volleybollspelare

Storvretacupen har knappt hunnit avslutas innan det är dags för nästa stora turnering i Uppsala. Den här gången invaderas Uppsala av volleybollspelare.

delningar

Uppsala översvämmas av volleybollspelare när Grand Prix, med den absoluta senioreliten, gör upp i Fyrishov med start i dag. Under helgen avgörs också Ungdomens-GP och veteran-SM för de äldre.

Till den prestigefyllda Grand Prix-turneringen kvalificerar sig de fyra bästa lagen efter halva elitserien. På damsidan handlar det om titelförsvarande Engelholm som utmanas av bland andra serieledande Hylte/Halmstad och Örebro med Storvretatjejen Sofia Täcktor i laget.

– Efter fyra säsonger i elitserien med Sollentuna flyttade jag till Örebro för att fortsätta att utvecklas, och det var verkligen ett steg i rätt riktning. Jag har aldrig varit så bra som nu. Vi har en bred trupp vilket ger bra träningar, men också att det blir kamp om platserna i laget. Det triggar igång mig, säger Sofia Täcktor som ser fram emot att spela på hemmaplan igen.

Bland herrarna är Falkenberg titelförsvarare. Men här det svårare att utse någon favorit då topplagen har slagit varandra i elitserien så här långt. Serieledande Linköping har emellertid förstärkt med landslagsliberon Johan Eriksson lagom till GP-spelet i Uppsala.

Veteran-SM har i många år arrangerats i Uppsala, men då i maj. Nu har man flyttat ihop det med Grand Prix och hela 22 veteranlag kommer hit för att göra upp om titlarna. Bland lagen i H50 finns Teknikum Old Stars från Uppsala, med Uppsala Volleys ordförande Anders Karlsson på planen.

Grand Prix Volleyboll i Uppsala Plats: Fyrishov Speldagar: 13-14 januari Arrangör: Uppsala VBS Antal funktionärer: Ca 80 Deltagande lag, herrar: Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och Falkenberg. Damer: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Lindesberg Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm Övriga turneringar: Ungdomens GP och veteran-SM (D35, H35 och H50). I H50 deltar uppsalalaget Teknikum Old Stars.

Relaterade artiklar