Laddar

Från isländska högstaligan till Uppsala: ”Jag hade egentligen inte planerat att spela”

Den landslagsmeriterade islänningen spelade förra säsongen i isländska högstaligan. Nu är han klar för Uppsala.

delningar

Uppsala HK har fått en tuff start på säsongen i handbollsettan med bara en seger på fem matcher.

Ett isländskt nyförvärv kanske kan vända den trista sviten. 25-årige mittnian Árni Benedikt Árnason skrev nyligen på för Uppsala och imponerande i debuten borta mot serieledande Tyrold som dock vann matchen med uddamålet (24–23).

Det blev fyra mål från islänningen som senast spelade i isländska högstaligan med Grotta från Seltjarnarnes i Reykjavik.

Egentligen hade han inte tänkt att spela då han följde med sin flickvän som ska studera på Uppsala Universitet, men efter att ha träffat klubben ändrade han sig och skrev på.

– Jag flyttade till Uppsala tillsammans med min flickvän som studerar på Uppsala Universitet. Jag hade egentligen inte planerat att spela handboll denna säsong men så fick jag höra om Uppsala HK och när jag träffade killarna så kände jag att det var en fantastisk atmosfär runtomkring laget samt att det är väldigt många fantastiska människor som jobbar hårt för att hjälpa dem att lyckas. Då kände jag att jag verkligen ville vara en del av det, säger Árni Benedikt Árnason till klubbens hemsida.

Relaterade artiklar