Fyrishov laddar för SM i vattenrutschbana: "Klockrent för oss"

Då blir det SM-kval i Uppsala.

delningar

Under tisdagen stod det klart att det även i år kommer att arrangeras kvaltävlingar för SM i vattenrutschbana på Fyrishov i Uppsala. Den 28 september avgörs det vem som är snabbast på att ta sig ner för vattenrutschbanan.

– Det är inte vi som arrangerar utan det är kokpunkten i Västerås. Men vi tycker att det är en väldigt kul grej att vara medarrangör till. Det är ett roligt och öppet tillfälle där folk kan komma och bada och ha kul. Sedan kan både vuxna och barn vara med. Det är både spännande och roligt, samtidigt som det inte är så allvarligt, säger Åsa Nordback, marknadskoordinator.

Foto: Kokpunkten/pressbild.

Flera deltävlingar kommer att hållas runt om i landet. Förutom Fyrishov handlar det om Furuviksparken, Skara sommarland, Kokpunkten i Västerås och Äventyrsbadet i Kalmar. Det här är tredje året som en tävling arrangeras på Fyrishov – och Åsa Nordback beskriver intresset som stort.

– Det har varit superbra tidigare år. Man kan tävla som både senior och junior och det är faktiskt seniorklassen som blir fullbokad först. Hade du frågat mig innan vi började med det här hade jag kanske gissat tvärt om. Men det är folk som kommer hit från både Stockholm och Gävle och en bra bit runt omkring för att tävla. Det känns som det är något folk längtar efter, säger hon.

Den 20 oktober avgörs finalen i Västerås och alla anmälningsuppgifterna skänks till förmån för Wateraid.

– Vi tycker om att deltagaravgiften går till Water aird och deras forskning och insatser. Det här känns klockrent för oss. Det är rörelseglädje, roligt och enkelt, avslutar Åsa Nordback.

FAKTA

Fakta om tävlingen

Inga förkunskaper krävs för att ställa upp

Du tävlar antingen i Ungdoms/juniorklass (10–15 år) eller Elitklass (+16 år).

Den enda utrustning som krävs är badkläder

Det finns 100 platser till varje kval och först till kvarn gäller

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar