Laddar

Galen effektivitet gav Almtuna poäng i förlustmatch

Almtuna kunde inte följa upp onsdagens storseger med tre nya poäng. Istället blev det en 4–3-förlust mot Västervik.

delningar

Efter att ha utklassat Oskarshamn med 7–1 i onsdags trodde nog de flesta att tabelltrean Almtuna skulle åka till Västervik och enkelt hämta hem tre nya poäng. Men laget från de småländska skogarna ville annat.

Den första perioden blev en tät affär. Båda lagen hade chanser framåt men ingen fick inte riktigt till det. Länge såg perioden ut att sluta mållös, men då klev Almtunas Erik Flood fram. Med två sekunder kvar av den första perioden tryckte han in ledningsmålet assisterad av Albin Carlson och Daniel Ljunggren.

Men repliken kom snabbt i den andra perioden. 51 sekunder in kvitterade Västerviks Christopher Fish matchen till 1–1 och bara tre minuter senare gav han hemmalaget ledningen, assisterad av Victor Öhman. Almtuna var tillbakapressade, men lyckades hålla undan i resten av den andra perioden.

I den tredje perioden fick återigen hemmalaget bäst start när Mattias Elfström utökade ledningen till 3–1 drygt två minuter in. Almtuna hade det jobbigt och Västervik såg ut att gå mot tre poäng. Men med en sanslös effektivitet hämtade Almtuna upp underläget till 3–3. Uppsalalaget hade endast tre skott på mål i den sista perioden, men lyckades sätta dit två av dem och tog matchen till förlängning.

Där blev det dock Västervik som gick vinnande ur striden. Efter en minut tog Almtunas Daniel Ljunggren en utvisning för tripping, och i powerplay-spelet gjorde hemmalaget inga misstag. 4–3 blev slutresultatet, vilket ger Almtuna en poäng. En poäng laget kan vara nöjda med när de tittar på skottstatisten som slutade 44–19 till Västervik.

Relaterade artiklar