Laddar

Generösa gärningen – bjuder hemlösa på julbord

Hundratals gäster förväntas närvara.

delningar

För andra året i rad kommer hemlösa som besöker Uppsala Stadsmissions verksamheter att erbjudas julbord på Clarion Hotel Gillet.

– Vi vill göra något som känns bra i våra hjärtan. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och vi vill att dessa människor ska få en riktig julkänsla och få sitta i restaurangmiljö, säger Susanne Boije Fredlund, VD och hotelldirektör på Clarion Hotel Gillet.

– Detta har engagerat hela personalen på hotellet där alla vill vara med och hjälpa till denna viktiga dag. Personalen är måna om att bjuda sina speciella gäster på en dag av värme och gemenskap. Det är så fint att se detta engagemang hos samtliga på hotellet.

Uppemot hundra hemlösa gäster förväntas kommer på julbordet som är på fredag och förhoppningen är att människorna ska få känna gemenskap och värme.

– För de som lever i utanförskap blir julen ofta en påminnelse om allt som fattas dem. Därför är det viktigt att få komma in i gemenskap och få fira jul. Gillets julbord förra året var välbesökt och uppskattat av hemlösa som vi möter. Julbordet blir en känsla av att få höra till, därför gläds vi åt att få komma tillbaka, säger Elina Skantz som arbetar på Uppsala Stadsmissions verksamhet Mikaelsgården.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten