Gränbystaden ökar omsättningen – för tionde året i rad

Foto: Atrium Ljungberg

Uppsalas andra stadskärna fortsätter att växa.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Under 2018 ökade Gränbystadens butiker och restauranger sin totala omsättning med cirka åtta procent och närmar sig nu tre miljarder kronor.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har under det gångna året breddat utbudet med kontor, bostäder, handel och upplevelser. Totalt öppnades 26 nya butiker och restauranger och antalet besökare ökade från dryga nio miljoner till närmare tio miljoner.

I slutet av november invigdes den södra utbyggnaden av gallerian, drygt 14 000 kvadratmeter med flera nya butiker och restauranger. Bland de nya aktörerna finns Nordisk film, som öppnade sin första svenska biograf i Gränbystaden, samt restauranger som O'Learys, Sushi Yama och Classic Pizza.

- Vi hade en mycket lyckad och välbesökt invigning av södra delen av gallerian och är väldigt glada över den starka utvecklingen i Gränbystaden. Under flera års tid har vi arbetat med att utveckla Uppsalas andra stadskärna och vi ser att ett hårt arbete nu ger utdelning, säger Jan Hammarling, Fastighetschef i Gränbystaden, i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar