Laddar

Gratis resor med UL till vårdbesök

Resenärer med ett bokat vårdbesök har numera rätt att resa med kollektivtrafiken utan kostnad.

delningar

Från tisdagen den 3 april kan alla invånare i länet som kallats till ett bokat vårdbesök i Uppsala län få en UL-biljett att åka på. Biljetten som laddas upp i UL:s applikation är giltig under hela dygnet för vårdbesöket.

– För att göra det enklare att använda kollektivtrafiken för resor till och från vårdbesök införs nu en app-biljett som gör att patienten inte behöver lägga ut egna pengar och skicka in kvitton och biljetter i efterhand, säger Bertil Kinnunen (S), regionråd och ordförande i Kollektivtrafiknämnden, i ett pressmeddelande.

Biljetten gäller både för patienten själv och en följeslagare. Biljetten finns att hämta till telefonen dagen innan läkarbesöket och på avresedagen visas den upp för bussföraren eller tågvärden.

För de som inte har eller kan använda mobiltelefon med app gäller även fortsättningsvis att spara sin UL-biljett och ansöka om ersättning i efterhand.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten